Sprekers

11 maart 2018

Jo-Anne Pelinck

Drs. Jo-Anneke Pelinck

Jo-Anneke werk als klinisch psycholoog in het Medisch Centrum Leeuwarden. Hiernaast zit zij in het behandelteam van het Centrum voor Obesitas Nederland.

eric-hazebroek

Dr. Eric Hazebroek

Eric Hazebroek is chirurg in het Rijnstate ziekenhuis met bijzonder aandacht voor bariatrische chirurgie. 

kraker_de_m

Dr. Marjolein de Kraker

Marjolein de Kraker werk als plastisch chirurg in het Franciscus Gasthuis en het Erasmus MC in Rotterdam. Hier houdt zij zich onder andere bezig met de post bariatrische plastische chirurgie.

maarten hoogbergen

Dr. Maarten Hoogbergen

Maarten Hoogbergen werk als plastisch chirurg in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Hij is vooral bekend om zijn werkzaamheden in de post bariatrische chirurgie en heeft dit in Nederlands steviger op de kaart gezet.

Sprekers van vorige edities:

schulten

Prof. dr. Bert Schulten

Al meer dan 25 jaar werkzaam als MKA-chirurg in het VUmc, met als aandachtsgebieden kaakreconstructies en gebitsrehabilitatie met implantaten, in het bijzonder bij patiënten met een maligniteit in het hoofd-halsgebied.

 

bleys

Prof. dr. Ronald Bleys

Ronald Bleys is sinds de oprichting van Stichting Kortjakje betrokken bij het anatomie onderwijs. Hij is hoogleraar klinische anatomie in het UMC Utrecht. Onder studenten en artsen geliefd om zijn levendige colleges.  Hiernaast is hij gastdocent in Georgië en gepassioneerd gitarist.

 

winters

Dr. Hay Winters

Hay Winters is opleider in het VUmc gespecialiseerd in reconstructieve chirurgie. Hij promoveerde op reconstructies van ernstige botdefecten en werd in 2005 in het TV-programma 'De Grootmeesters' verkozen tot beste reconstructief chirurg.

luijstenburg

Dr. Teun Luijsterburg

Teun Luijsterburg is een echte Erasmusser. Hij heeft in het Erasmus MC geneeskunde gestudeerd, zijn opleiding plastische chirurgie gevolgd en is er gepromoveerd. Inmiddels is hij al jaren onderdeel van de staf en inmiddels opleider. Hij houdt hij zich met name bezig met reconstructieve chirurgie. 

 

meulen

Dr. Jacques van der Meulen

Jacques van der Meulen is één van de oprichters van Stichting Kortjakje. Hij heeft 15 jaar lang in het Sophia Kinder Ziekenhuis gewerkt, waar hij onder andere onderdeel uit maakte van het schisisteam. Momenteel werkt hij als full time esthetisch plastisch chirurg en houdt hij zich onder andere bezig met (secundaire) neuscorrecties.

 

haeringen

Drs. Arie van Haeringen

Arie van Haeringen is werkzaam als klinisch geneticus in het LUMC en Juliana Kinderziekenhuis, en onderdeel in het schisisteam Den Haag/Leiden. Hij houdt zich bezig met onderwijs, erfelijkheidadvisering en klinisch genetische laboratorium diagnostiek.

ruttermann

Dr. Mike Rüttermann

Mike Rüttermann werd opgeleid tot plastisch chirurg in meerdere ziekenhuizen in Duitsland en Zuid-Afrika en werkt momenteel als staflid in het UMCG. Naast hand en polschirurgie heeft hij zich gespecialiseerd in kinderplastische chirurgie en esthetische (neus)chirurgie.

vrancken

Dr. Marie-Jeanne Vrancken Peeters

Dr. Marie-Jeanne Vrancken Peeters is sinds 2002 oncologisch chirurg. Sinds 2005 werkt ze in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis met als specialisatie de behandeling van borstkanker en maag-slokdarmkanker.

meesters

Drs. Marleen Meesters-Caberg

Drs. Marleen Meesters-Caberg is sinds 2003 plastisch chirurg en momenteel werkzaam in het Zuyderland MC en MUMC. Zij is met name gespecialiseerd in de diverse borstreconstructie technieken.

posch

Drs. Nicole Posch

Drs. Nicole Posch is sinds 2003 plastisch chirurg. Sinds januari 2015 is zij werkzaam in het Erasmus MC als reconstructief (micro)chirurg. Hiernaast is zij gespecialiseerd in reconstructieve- en esthetische mammachirurgie.